Organizace provozu A2 U českých loděnic

Please sign in to vote.

Added by Honza L

Na A2 v ulici U čekých loděnic (zhruba od krřížení Povltavské s Bulovkou na Elsnicovo nám., kde vede odděleně od Povltavské ulice) je rozdělený provoz chodců a pěších. Vzhledem k intenzitě provozu je toto řešení nevhodné.

V části Bulovka - vrata Rokytky je veden cyklopruh po levé straně. V tomto směru potom cyklista míjí protijedoucí cyklisty normálně vlevo (ale pruh je dost ůzký), protijdoucí chodce zprava. To generuje časté nebezpečné situace, pokud každý nerespektuje zcela přesně svůj pruh, stranu a nenechá druhým dostatečný prostor.  U vrat Rokytky s nepřehledným křížením do Holešovic je navíc cyklopuh převeden do opačného směru ("výměna mečů"), takže se kříží všechny proudy hned za křižovatkou, kam přes sloupy není vidět. Už tak příliš úzký cyklopruh dále vede při zábradlí, které zhusta  slouží pro ukládání sdílených kol a koloběžek, vyčnívá tam zanedbaná reklamní tabule na nějakou loď.

Rozdělení pruhů zhusta není respektováno chodci ani cyklisty.

Žádám, aby byla celá šířě komunikace rozdělena na poloviny a obě poloviny byly sdíleny chodci i cyklisty. V nouzi lze jet pomalu, bude možné najít místo na předjíždění a provoz bude celkově bezpečnější a přehlednější. Odpadne nebezpečné překřížení u vrat Rokytky.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top